0541 - 625 970

(uitsluitend voor WhatsApp) 06 - 426 606 17

DE VOORDELEN VAN
DEFINITIEF ONTHAREN:

* * *

Je hoeft gedurende een
langere periode niet meer
te harsen of waxen

* * *

Het comfort dat je
haarvrij bent na ca 10 behandelingen

* * *

Geen last meer van
ingegroeide stoppels
en rode bultjesWat te doen bij ongewenste haargroei

Definitief ontharen wil zeggen dat de haren welke ‘vernietigd’ worden definitief verwijderd zijn. Dit betekend echter niet dat een locatie 100 % haarvrij gemaakt kan worden. Gemiddeld wordt met 10 behandelingen een resultaat bereikt van 90% haarreductie, dit is nagenoeg haarvrij. 100% haarvrij is met geen enkel systeem mogelijk wegens onder andere hormonale factoren.

Te vaak wordt nog gezegd dat blonde, grijze, rode en donsbeharing te behandelen zijn. Dit is absoluut niet zo! Er is natuurlijk wel een bepaald percentage waarbij het resultaat geeft, maar deze is zeer klein. Dit komt door het niet aanwezig zijn van pigment in de haren, waardoor deze het licht niet kunnen geleiden naar de haarwortel welke ‘vernietigd’ dient te worden.
Definitief ontharen wordt een steeds bekendere en populairdere methode om van ongewenste haargroei af te komen. De apparatuur waar dit mee gedaan wordt zijn Laser en IPL (Intense Pulsed Light) apparatuur. Laser en IPL hebben beide als doel om het haarwortelzakje, welke verantwoordelijk is voor het produceren en groeien van een haar, te vernietigen. De mogelijk-en onmogelijkheden zijn hier voor u op een rij gezet.

LASER

  • Laser gaat door de huid heen waarbij met een zeer hoog energieniveau gewerkt wordt. De kans op complicaties is hierbij groot.
  • Bij Laser wordt doorgaans gewerkt met een behandelkop van 2 cm2. Dit is vergeleken bij de IPL klein, waardoor de behandeling langer duurt.
  • Vanwege het hoge energieniveau zijn de behandelingen pijnlijker en dient er een verkoelende gel te worden gebruikt.

IPL

  • Met IPL wordt gebruik gemaakt van licht, wat door het pigment in de haren opgenomen wordt. Dit is een techniek waarbij een lager energieniveau volstaat. De kans op compllicaties zoals verbranding, is daardoor nihil.
  • De behandelkop bij de MedCos IPL methode is 10 cm2 waardoor de behandeling tot wel 5 keer korter duurt.
  • De verkoelende gel is bij IPL overbodig.


De ene IPL is echter de andere niet

Naast het essentiële verschil tussen Laser en IPL zijn er ook veel verschillen tussen diverse IPL apparatuur. Deze verschillen hebben betrekking op water of luchtkoeling, snelheid van de behandeling wat bepaald wordt door de grootte van het diafragma en de interval/tijd welke tussen de flitsen zit.

Als huidspecialist werk ik met MedCos IPL. Dit is een uniek systeem welke ontwikkeld en geproduceerd wordt in Nederland en voldoet aan die specificaties om het behandelcomfort voor u zo optimaal mogelijk te maken. Het systeem heeft een gepatenteerde lucht en waterkoeling waardoor de behandeling niet pijnlijk is en er geen gel gebruikt hoeft te worden. Daarbij is het behandeloppervlak bijzonder groot, waardoor de behandeling van bijvoorbeeld oksels in maximaal 5 minuten gedaan is. Ik heb een geprotocolleerde opleiding gevolgd en succesvol afgerond waardoor u zeker bent dat uw behandeling veilig, snel en effectief wordt uitgevoerd.